top of page

Heel succesvol om haaruitval te behandelen!

MESOTHERAPIE TEGEN HAARUITVAL

Waarom helpt mesotherapie bij haaruitval

Haaruitval wordt vaak veroorzaakt door een verstoorde hormoonbalans een tekort aan bouwstoffen en een verminderde bloedcirculatie.

Mesotherapie brengt de juiste bouwstoffen aan op de plek waar het nodig is, rondom de haarfollikel. Bovendien neutraliseert de therapie de hormonen die haaruitval veroorzaken en stimuleert het de bloedcirculatie, deze drie elementen samen bevorderen de natuurlijke haargroei.

Combi knippen en scheren baard_edited_edited_edited.jpg
Mesotherapie voor vrouwen.jpg

Mesotherapie voor vrouwen

Er bestaan verschillende effectieve behandelingen tegen haarverlies. Heeft u al eens gehoord van de behandeling mesotherapie bij haaruitval? Deze behandeling heeft een dubbele werking. Haaruitval kan worden gestabiliseerd en bestaand haar kan sterker en dikker worden gemaakt. Op deze manier kan dus een gezonde en glanzende haargroei worden gestimuleerd. 

 

Deze behandeling wordt uitgevoerd met een zogeheten mesogun. Met behulp van een zeer fijne naald van de mesogun worden vloeistoffen geïnjecteerd vol met vitamines, mineralen, eiwitten en peptidencomplex. Deze serum bevat een mix van natuurlijke ingrediënten zoals antioxidanten en voedingsstoffen die direct bij het haarzakje terecht komen. Het haarzakje wordt plaatselijk intens gevoed. Hierdoor zal het zichtbaar sterker en voller worden.

 

De kleine prikjes in de huid kunnen een positieve werking op de haargroei hebben en zullen de bloedcirculatie bevorderen. Het haar verlies wordt hierdoor verminderd. Door een verbeterde doorbloeding heeft mesotherapie een positief effect op uw haargroei. De meeste mensen ervaren weinig tot geen klachten bij deze behandeling.

Mesotherapie voor mannen_edited.jpg

Mesotherapie voor mannen

Ben u geschikt voor een mesotherapie behandeling bij haaruitval?

Mesotherapie heeft de beste resultaten bij haaruitval die veroorzaakt wordt door Alopecia androgenetica (erfelijke haaruitval), door stress, dieet, verstoorde hormoonbalans, na gewichtsverlies, diffuse haaruitval, na de zwangerschap, na de ziekte, slechte conditie van de hoofdhuid en de haarwortels.

 

De meest voorkomende oorzaak van haaruitval is erfelijke haaruitval, of de Alopecia androgenetica. Erfelijke kaalheid treft niet alleen mannen. Ook een grote groep vrouwen met haaruitval is overgevoelig voor het mannelijke dihydrotestosteron hormoon (DHT). Het haar krijgt door deze hormonen de benodigde bouwstoffen niet meer goed binnen en wordt hierdoor steeds dunner, uiteindelijk kan dit volledige kaalheid tot gevolg hebben.

Hoelang duurt een mesotherapie behandeling bij haaruitval?

Mesotherapie is een kortdurende, non-invasieve behandeling. U moet rekenen op een gemiddelde behandelduur van 20 minuten per behandelsessie, na afloop van de behandeling kunt u zelfstandig de kliniek verlaten en uw werkzaamheden hervatten. Het intakegesprek duurt ongeveer 45 minuten.

Is mesotherapie haar een pijnlijke behandeling?

Over het algemeen wordt mesotherapie niet als pijnlijk ervaren. Het spreekt voor zich dat u de injecties voelt, omdat er gebruik wordt gemaakt van kleine naaldjes, maar de pijn is minimaal. Bent u erg gevoelig of bent u bekend met een lage pijngrens? Maak dit dan tijdig kenbaar bij de behandelend specialist. Van napijn is bij een mesotherapie behandeling zelden sprake.

De risico’s en bijwerking van mesotherapie haar

Mesotherapie haar is een uiterst veilige cosmetische behandeling met een minimale kans op risico’s en bijwerkingen. Het is, net zoals bij andere ingrepen, mogelijk dat zich een allergische reactie of een ontsteking voordoet op de hoofdhuid. U kunt de kans op het ontstaan van bijwerkingen verkleinen door de tips en adviezen van de specialist op te volgen. 

Opbouwfase

Wanneer u kiest voor mesotherapie haar, bent u niet 1 behandeling klaar, bij beginnende haaruitval is er sprake van een opbouwfase. De opbouwfase wordt volgens een persoonlijk behandelplan uitgevoerd. Dit plan wordt samengesteld door een ervaren specialist. Hoeveel behandelsessies u exact nodig heeft hangt af van zowel uw haaruitval als de wensen en verwachtingen die u heeft van mesotherapie. Tijdens de opbouwende fase zijn gemiddeld 6 tot 10 behandelingen nodig. Daarna kunt u kiezen voor onderhoudsbehandelingen. Het gaat hierbij om losse behandelingen, niet een gehele opbouwkuur, het schema wordt afhankelijk van de oorzaken van het haarverlies opgesteld.

 

 • Interval: 8- 14 dagen

 • Mannen: gemiddeld 6 behandelingen 

 • Vrouwen: gemiddeld 8 behandelingen 

Voordelen van mesotherapie haar

 • De haarstructuur verbeterd. 

 • Geschikt voor alle haartypes bij zowel mannen als vrouwen

 • Volume van uw haar verbeterd.

 • Maakt het haar gezond en glanzend.

 • Ongewenste haaruitval wordt gestopt.

 • De haargroei wordt gestimuleerd en haren/hoofdhuid worden gezonder.

 • Kleine (dons)haartjes kunnen zich, door toedoen van samenstelling van injectievloeistof verder ontwikkelen tot sterkere haren.

 • Slapende haarzakjes geactiveerd waardoor meer haar zichtbaar zijn. Indien het haar compleet weg is dan zijn er geen haar follikels meer die gestimuleerd kunnen worden.

 • Mesotherapie haar is uitermate geschikt na een haartransplantatie. Het voordeel van deze combinatie van behandeling is dat uw bestaande haren door de mesotherapie gezonder en dikker kunnen worden, daarnaast wordt door de mesotherapie uw haaruitval gestabiliseerd waardoor haren na een haartransplantatie minder snel uitvallen.

Voor de behandeling

Om de omstandigheden zo hygiënisch mogelijk te houden (haar kan je niet ontsmetten) mag je voor de behandeling je haar niet wassen en geen stylingsproducten in je haar aanbrengen.

Na de behandeling

Wij streven er samen met u naar om het best haalbare behandelresultaat te bereiken. Om de mesotherapie behandeling optimaal te laten werken, ontvangt u een aantal tips en adviezen waar u na de behandelsessie rekening mee kunt houden. 

 

 • Na de behandeling mag je je haar 24 uur niet wassen en niet nat maken; dit om het product zo ongestoord mogelijk zijn werk te laten doen. 

 • Uw hoofdhuid kan door het injecteren met de mesogun wat gevoelig zijn. Wees voorzichtig met het aanraken en/of het wrijven over behandelde huidoppervlakten.

 • Vermijd krabben, dit kan immers tot wondjes leiden die in extreme gevallen ontstoken kunnen raken. Gun de geïnjecteerde stoffen de kans om optimaal te kunnen werken.

 • Zweten wordt eveneens afraden. 

 • 24 uur geen alcohol voor en/of na de behandeling.

 • Wij adviseren u om na de behandeling veel water te drinken en gezond te eten.

 • Een sauna bezoek, intensief uurtje sporten of een zonnebank bezoek kunt u beter een paar dagen uitstellen.

Wanneer mag je geen mesotherapie haar behandeling ondergaan.

 • Diabetes en/of epilepsie.

 • Ernstige lever of nierziekten.

 • Bloedingen die moeilijk stollen.

 • Herpes (koortslip) in het behandelen gebied.

 • Tijdens zwangerschap en het geven van borstvoeding.

 • Overgevoeligheid of allergie voor het injecteren van werkstoffen.

 • Huidkanker, bacteriële infecties, ontsteking van de huid en andere huidaandoeningen.

 • Behandeling wordt niet aangeraden als u één van het volgende heeft ingenomen: aspirine, medicinale planten of omega-vetzuren.

Mesotherapie haar ervaringen en resultaten.

Je hebt geduld nodig om het resultaat van mesotherapie behandeling te zien. Deze behandelmethode heeft bij mannen en vrouwen met Alopecia tot afwisselende resultaten geleid, de ene persoon ziet sneller en een beter resultaat dan de andere persoon. De samenstelling van de ingrediënten die geïnjecteerd worden, kunnen individueel afgestemd worden. Resultaten die geboekt worden met mesotherapie haar behandelingen zijn over het algemeen positief.

WhatsApp Image 2022-03-19 at 11.08_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-03-19 at 11.08.39 AM (1).jpeg

After

WhatsApp Image 2022-03-19 at 11_edited.jpg
WhatsApp Image 2022-03-19 at 11.08.39 AM (3).jpeg

After

€ 100,00

€ 489,99

€ 579,99

€ 679,99

Tarieven van mesotherapie behandelingen

 

 

Mesotherapie haar (per keer)

Kuur van 6 behandelingen

Kuur van 8 behandelingen

Kuur van 10 behandelingen

Tijdelijke actie!!

bottom of page